laupäev, 14. november 2009

9. grupi õpileping

Eesmärk:
Praktiseerida rühmatööd sotsiaalse tarkvara abil- luua rühmatööna õpimaastik mingile tegevusele, mis võiks puudutada kõiki rühma liikmeid.

Vahendid:
Suhtlusvahendid- peamiselt Skype. Pika jutu korral telefon (kuna klappe ei pruugi olla ja kirjutamine pole mõne grupiliikme meelest mugav viis omavaheliseks arutlemiseks, see pole küll sotsiaalne tarkvara, kuid eesmärk ei sisalda muudest vahenditest loobumist). Ka e-mail.
Dokumendi loomine - dokument GoogleDocs'is, mida saavad muuta kõik grupi liikmed.

Tegevused:
1) kokku leppida teema, mille kohta õpimaastik luua
2) leppida kokku õpimaastiku struktuur, kasutatavad vahendid ja infovood
3) tulemuse vormistamine

Hinnang:
Proovime hinnata, kui efektiivne oli grupina töötamine, kuidas erines tulemus üksi tegutsemisest või üksinda tehtud juppide mehhaanilisest liitmisest.
Probleemseks osutus grupi grupina tööle saamine, kuna inimesed olid hõivatud ja kokkusaamiste organiseerimine oli keerukaks. Grupitöö siiski toimis peamiselt ühise dokumendi pideva täiendamise ja muutmise kaudu. Kogu grupi kokkusaamine toimus 1 korra, kui enamus tööst oli valmis, siis lisati viimased täiendused.

Grupi liikemed:
Kaie, Ott, Marko

11 kommentaari:

Mari blogi ütles ...

Hea esitus ja veel parem skeem:)
Rühmalt 7 punkte 10

Nevskovsky ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Nevskovsky ütles ...

Väga aktuaalne teema iga ülikoolis käia jaoks. Selline viis rahva kokku saamiseks/ajamiseks on suhteliselt mõistlik. Vaidleks jällegi vastu grupitöö nii-ja-naa kasulikkusele. Grupitööd läbi virtuaalse tarkvara teha on väga mugav ja kiire lahendus. Ning üksipäini pusimine ainult nüristab :) Just julgustaks inimesi kasutama sot.tarkvara vahendeid.
Teema väga huvitav ning kindlasti toimib see ka reaalses elus suurema rahvahulga kokkukutsumiseks. Tegelikult ongi mõistlik kaasata võimalikul erinevaid keskkondi, sest kõik inimesed ei kasuta kõiki sotsiaalseid võrgustikke, aga vähemalt ühte suure tõenäosusega küll.
Äärmiselt huvitav idee ning tundub ka töötavat. Hästi meeldis see ühisdokumendi mõte - sama nagu meilgi ja tõesti lihtne asju korraldada, tööd teha geograafiliselt ja ajaliselt erinevas dimensioonis olevatel inimestel. Klassikokkutulek on vahva idee niimoodi korraldada.
RÜHM 1 hindab - 10p

Ilja ütles ...

Teema on aktuaalne ja hästi läbimõeldud. Põhjalik ja selge esitus. Nähtav, te töötasite palju. 10p

Aleksandr ütles ...

Grupp 4. Väga armas ja heas mõttes lihtne teema. Tubli ja ühtne esitlus. 10p

mina ütles ...

Rühm 8: Tundub, et kõik rühma liikmed said puudutatud ja 12 aasta pärast, kui 10 aastat mm09 lõpetamisest saab, siis tuleme ka kokku ja org-komitee saab seda skeemi kasutada :).Joonis on kihvt ja uutmoodi! Selgitus oli hea ja loogiline. Teema on väga hea ja originaalne, päris hästi läbi mõeldud. Sotsiaalne tarkavara tundub ülisobiv just selle temaatika lahenduseks. 10 punkti!

Unknown ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
liaval ütles ...

Kasutatud on rohkelt sotsiaalseid vahendeid ning arvan, et Teie toodud vahendite abil on võimalik leida kõik klassikaaslased üles. Selline idee ja sotsiaalsed vahendid väärivad kindlasti kasutamist. Skeem on hästi üles ehitatud.
Hea algatus.
Kuna teema on aktuaalne, meeldis väga. Sisse oli toodud vidin Doodle, millest mina polnud varem kuulnudki, ent mis kiirel pealevaatamisel tundub olevat tore rakendus. Natuke segaseks jäi mulle google docsi asjasse segamine - see käis ju klassikokkutuleku organisaatorite kohta, mitte rühmatöö tegijate kohta...? Miks neile ühist töökeskkonda vaja on? Menüü jagamiseks...? Või..?
Grupilt 6 anname 9,5 punkti.

Janar ütles ...

Meie grupi (2) keskmiseks hindeks kujunes 9.8p

Kommentaarinäide : Tõsiselt meeldib, lihtne ja loogiline maastik ja samas toodud ka sisse väike lugu/teema. Imetelen seda rohkem, et tean kui lühikese ajaga nad suutsid nii kompaktse terviku kokku panna.

Kaie ütles ...

Hiljem üle vaadates tundub tulemus on etem kui tegemise ajal. Skeemil oleks võinud piiritleda organisaatorite suhtlussfääri üldisest, kus kõik toimetavad/suhtlevad. Õigemini, seal on ju piiritlus olemas, kuid nt Skype korral paistab, et selle vahendusel suhtlevad ainult organisaatorid, mitte ülejäänud rahvas, mis on ilmselt eksitav.
amuti oleks hea, kui eri ajal või otstarbel kasutatavad keskkonnad oleks selgemini eristatavad.
Grupp 9 annab grupile 9 kokku 9,4 punkti!

Unknown ütles ...

Väga hea teema ja tore ettekanne. Lisan 10.
Tervitades,
Terje