laupäev, 14. november 2009

Rühmatöö: klassikokkutulek

Keskkooli lõpetamisest on möödunud 10 aastat. Selle aja jooksul on klassikaaslaste elud kulgenud erinevaid radasid ning paljud kohtusid viimati lõpupeol. Mõned klassikaaslased, kes omavahel suhtlevad siiani, otsustavad organiseerida klassikokkutuleku, kuid nad ei tea väga paljude endiste klassikaaslaste kontaktandmeid, et teavitada oma plaanidest.

Organisaatorid püüavad leida endiseid klassikaaslasi erinevatest suhtluskeskkondadest (nt Orkut, Facebook jms), guugeldades või infoliinist saada kas telefoninumber või e-posti aadress.

Kui kontaktid on leitud, seisab ees järgmine (ja praegusel ajal suurim) probleem – ühine aeg. Enamikule sobivaima aja leidmiseks on parim vahend Doodle, kus kõik saavad väljapakutud aegadest ära märkida endale sobivaim. Kui aeg on paigas, on korraldajatel aeg hakata tegelema väiksemas grupis muude organisatoorsete küsimustega (toimumiskoht, menüü, tegevuskava jne). Kuna ka organisaatorid elavad erinevates Eesti kohtades, on neile suhtlusvahendiks Skype ja MSN ning ühiseks töökeskkonnaks GoogleDocs.

Kui põhiasjad on organiseeritud, siis teavitavad organisaatorid klassikaaslaseid juba täpsematest plaanidest ning Twitteri teemast e-posti teel. Twitteris vahetatakse mõtteid ja juhiseid, kuidas kohale jõuda, mida kaasa võtta (nt pildid või muud huvitavad asjad kooliajast) jne. Kuna kindlasti leidub mõni klassikaaslane, kes on pidevalt offline ja elektroonilisi kommunikatsioonivahendeid ei kasuta, siis on vaja sisse seada ka mingit sorti "infotelefon", milleks saab ühe organisaatori kontakttelefon ja kes ilmselt peaks ka jälgima, et kõik leitud klassikaaslased saaks informeeritud ettevõtmisest.

Ja siis jõuab kätte päev, kus alguses ei tunta üksteist ära, seejärel leitakse, et tegelikult ei olegi keegi üldse muutunud …. ning juttu jätkub kauemaks.

Kui kokkutulek läbi, on kõik rõõmsad, et üle pika aja nägid taas vanu sõpru. Samuti on kõigi fotoaparaadid pungil huvitavatest piltidest, mida väga tahaks jagada teistega ning saada tagasisidet. Pilte saab jagada nt Flickeris ja picasa.google.com-is, Eesti patrioodid võivad eelistada ka album.ee-d näiteks.

Lepitakse kokku, et edaspidi suheldakse natuke tihedamini kui kord 10 aasta jooksul ja kui ei tulda just eraldi kokku selleks, siis kindlasti saab seda teha virtuaalselt nii Orkutis kui Facebookis, kus saab ka analüüsida tagasisidet ja arutleda, mida järgmine kord teisiti teha.



Kommentaare ei ole: