reede, 13. november 2009

Õpileping

Kuna ma eriti aktiivne uute tarkvarade katsetaja ei ole, siis oleks minu õpieesmärk tundma õppida erinevaid sotsiaalseid tarkvarasid, nende poolt pakutavaid võimalusi ning kasutamise otstarbekust erinevates situatsioonides.

Kindlasti parim viis on kuulda kaasüliõpilaste kogemusi ning soovitusi, mis innustaks kasutama tarkvarasid ning endale selgeks tegema tarkvarade spetsiifilisi omadusi ja võimalusi. Ilmselgelt ei suuda ma seda teha lihtsalt katse-eksituse meetodil, kuna see on aja mõistes üks ressursimahukamaid meetodeid ning vajab väga kõrget motivatsiooni. Siinkohal tulevadki mängu kodutööd, kus on olemas konkreetne praktiline eesmärk tegelemaks uute tarkvaradega.

Nagu eelnevalt juba mainitud, on kõige suurem ajaressursi kulu. Kõige kasulikum ja vajalikum on kaasüliõpilased ja nende kogemused. Kuna tegu on veebipõhiste tarkvaradega, siis lisaks tarkvarale endale on veebist võimalik leida erinevaid materjale vastavate tarkvarade kohta, seda nii koolitusmaterjalide näol kui ka foorumitest jt keskkondadest.

Eesmärgi olen saavutanud siis, kui lisaks erinevatele tarkvarade nimedele ja üldisele iseloomustusele tean ka nende eripärasid ning võimalusi ning oskan loovalt kasutada neid erinevate tegevuste kontekstis.

Kommentaare ei ole: